Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lax med senapstäcke & krämig sås
Ingredienser:
600 g laxfilé i portionsbitar
2 msk fransk senap
1 dl finriven parmesanost
Sås:
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
1,5 msk vetemjöl
en skvätt vitt vin
salt
nymalen vitpeppar
Gör så här:
Rör ihop senap och ost och bred det över laxen. Stek laxen i ugn i max 10 minuter. Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt såsen med en skvätt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Serveras med:
Pressad potatis
Sockerärtor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-02-08
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-17 10:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/541