Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lax- & räkpasta
Ingredienser:
­400 g pasta
400 g färsk laxfilé
500 g räkor med skal
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong av tärning
1 dl vitt vin
eller 1 msk pressad citron + 1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk färsk eller torkad timjan
Rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd (ca 200 g)
Färsk timjan till servering
Gör så här:
Skala räkorna och spara skalen. Fräs skalen i hälften av oljan. Rör ner tomatpuré och häll på buljong och vin (eller vatten och citron). Koka skalen cirka 10 minuter under lock. Sila bort räkskalen och tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka ihop. Smaksätt med timjan, apelsinsaft och apelsinskal, salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Skär fänkålen i strimlor. Skär laxen i tärningar. Hit kan man förbereda. Koka pastan. Fräs vitlök och fänkål mjuka i lite olja och blanda ner dem i såsen. Lägg i räkorna. Stek laxtärningarna hastigt i lite olja i het panna så att de blir knappt genomstekta. Blanda pastan med såsen och strö över laxtärningar och färsk timjan.

Serveras med:
Brytbröd
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2003-03-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-10 07:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/542