Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Laxfilé på spenatbädd
Ingredienser:
400 g bladspenat
2 msk smör
0,5 tsk örtsalt
600 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 st ägg
1 st äggula
2 msk riven färsk pepparrot
1 dl ströbröd
Sås:
1,5 dl vitt vin
3 dl grädde
1,5 msk mjöl
2 msk hummerfond
1 msk senap
2 tsk färsk riven pepparrot
1 dl hackad gräslök
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Fräs spenaten i smör och tillsätt örtsalt. Lägg över i smord ugnsform. Skär laxen i 4 portionsbitar, salta och peppra. Vispa samman ägg, äggula och pepparrot. Pensla laxen med blandningen. Sikta över ströbrödet. Stek laxen i ugn i 15 minuter. Blanda vin, grädde, vetemjöl och hummerfond i kastrull. Koka upp under vispning. Låt såsen koka ihop 10 minuter. Smaksätt såsen med senap och pepparrot. Rör ner gräslöken och smaka av med salt och peppar.

Serveras med:
Potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-25 08:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/543