Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Mandelpanerad spätta med lime- & kaprissås
Ingredienser:
600 g rödspättafiléer
2 st uppvispade ägg
4 st skivor rivet vitt bröd
2 dl flagad mandel
2 msk smör
1 st isbergssalladshuvud
vatten
3 st vitlöksklyftor
salt
100 g smör
Sås:
1 st limefrukt
1 dl vatten
2 msk kapris
olivolja
1 st köttbuljongtärning
1 st charlottenlök
Gör så här:
Doppa filéerna i ägg. Vänd sedan filéerna i det rivna brödet som blandats m mandelflagor. Bryn filéerna gyllenbruna i smöret. Dela salladshuvudet i 4 bitar. Blanchera klyftorna i vatten, vitlöl, salt och smör. Tvätta limefrukten noggrant. Tärna limeskal och limekött. Hacka kaprisen och löken. Koka ihop lime, kapris, olja, vatten, buljongtärningen och lök. Låt salladen rinna av något och lägg upp på tallrik. Placera fisken ovanpå. Ringla sås runt om.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-21 12:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/551