Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Moster Monas Lax
Ingredienser:
600 g laxsidor
Benfri så gott det går, men med skinnet kvar
citronpeppar
Sås:
2 st stora gula lökar
5 dl creme fraiche
5 dl grädde
1-2 knippen dill
Gör så här:
Smörj en ungsäker form och lägg i laxen med skinnsidan mot botten. Strö på rikligt med citronpeppar (det ska vara MYCKET) Skala och hacka löken, låt den svettas i kastrull. Häll över grädde och creme fraiche och låt koka upp. Ta kastrullen av spisen, hacka dillen och rör ner den i såsen. Slå såsen över laxen (det skall täcka hela fisken). Koka i ugn tills fisken är klar, detta tar ungefär 15 minuter.

Serveras med:
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Inlagt av: Mona Oskarsson
Fredagstips: 1998-12-31
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-22 01:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/553