Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Mozarellagratinerad fiskfilé med vitkålssallad
Ingredienser:
500 g färsk fiskfilé
(4 portioner á 125 g)
2 msk fransk senap
1 kruka färsk basilika
4 tomater
250 g mozarella
salt
grovmalen svartpeppar
300 g vitkål
10 cm purjolök
1 liten rödlök
3 msk vinägrett
socker
Gör så här:
Strimla vitkålen, purjon och rödlöken och blanda det med vinägretten. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt salladen ta smak medan fisken tillagas. Sätt ugnen på grill. Lägg fiskfiléerna på en smord ugnsplåt med skinnsidan ned. Bred ett tunnt lager med senap på fisken och lägg sedan några basilikablad ovanpå. Täck filéerna med tomatskivor och fördela sist mozarellan överst. Gratinera mitt i ugnen till osten smält och fått vacker färg och tills fisken är klar. (Riskerar osten att brännas vid så täck över med ugnsfolie.) Lägg upp en hög med sallad och sedan fisken ovanpå vid servering.

Serveras med:
Grovt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2003-12-11
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-21 00:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/554