Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Pepparstekt regnbåge med yoghurtpotatis
Ingredienser:
4 portionsregnbågar (á 200 g)
1 tsk vardera av hela svart-, rosé- och grönpepparkorn
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
8-10 potatisar (ca 800 g)
1 knippa gräslök
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk senap
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Gör så här:
Börja med yoghurtpotatisen. Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Hacka gräslöken. Skölj regnbågen in- och utvändigt och torka dem på dubbelvikt hushållspapper. Krossa de olika pepparsorterna grovt och blanda med saltet. Fördela lite av pepparblandningen inuti fisken och strö resten ovanpå. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i. Stek på medelstark värme ca 6 minuter per sida tills de är helt genomstekta, kontrollera vid ryggbenet. Låt potatisen rinna av. Vänd försiktigt ner yoghurt, gräslök och senap. Smaka av med salt och peppar.

Serveras med:
Gröna bönor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-03-28
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-22 06:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/560