Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Räkfyllda spättafiléer
Ingredienser:
8 st spättafiléer
2 dl vatten
0,5 tsk salt
4 st ägg
8 st medelstora potatisar
100 g skalade räkor
1 knippe gräslök
1 krm salt
0,5 krm nymald svartpeppar
100 g smör
1 dl riven pepparrot
citronklyftor
Gör så här:
Koka äggen i 8 minuter. Skala och koka potatisen. Hacka räkorna grovt. Hacka gräslöken och blanda den med räkorna. Tillsätt salt och peppar. Lägg filéerna på skärbräda. Fördela räkfyllningen på fiskfiléerna. Vik ihop filéerna på mitten. Smörj en låg och vid kastrull. Lägg i de vikta filéerna försiktigt. Häll över vatten så det knappt täcker fisken och salta. Täck med lock och låta sakta sjuda i 8 minuter. Spola äggen under kallt vatten. Skala och hacka äggen. Pressa ihop hacket till fyra höga "puckar". Bryn smör. Lägg upp fisken på tallrikar. Slå över det brynta smören över fisken. Garnerna med "puckarna", citronklyftor och pepparrot.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-21 02:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/564