Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Senapssill
Ingredienser:
6 urvattnade salta sillfiléer
1,5 dl vatten
5 msk ättikssprit, 12%
1 dl strösocker
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 liten gul lök
några stjälkar dill
Sås:
6 msk svensk senap
5 msk socker
1 tsk salt
1 msk ättikssprit, 12%
0,5 dl vatten
0,5 dl grädde
1,5 dl matolja
2 msk finhackad dill
Gör så här:
Koka upp vatten, ättikssprit, pepparkorn och lagerblad. Så snart sockret löst sig låt lagen kallna. Lägg i de urvattnade sillfiléerna i en skål. Häll på den kalla lagen. Lägg i skivad lök och skurna dillstjälkar. Låt stå kallt 1 dygn. Blanda senap, socker, salt och ättikssprit. Blanda alla ingredienser till lag 2. Tillsätt vatten, olja och grädde lite i taget under vispning tills såsen tjocknar. Blanda ner dill. Varva sås och avrunnen inlagd sill i en kruka. Låt stå ett dygn före servering. Förvara kallt.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-17 21:17
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/573