Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Skaldjursfrossa
Ingredienser:
Räkor
Krabba
Havskräftor
Selleri
Sås:
3 dl gräddfil
3 dl majonäs
salt
grovmalen svartpeppar
0,75 dl mango chutney
pressad citron
kryddkrasse
1 dl chilisås
riven pepparrot
30 g ädelost
Gör så här:
Gör i ordning grundsåsen genom att blanda gräddfil och majonäs. Smaka av med salt och peppar. Dela grundsåsen i tre lika stora delar. Gör färdigt en mangosås genom att tillsätta mango chutneyn i en av grundsåserna. Smaka av den första såsen med att droppa lite citron och strö i lite klippt krasse. Blanda en amerikansk skaldjursdressing i nästa grundsås genom att tillsätta chilisåsen och smaka av med lite pepparrot. Som tredje sås gör du en ädelostsås genom att smula i ädelosten i den sista av grundsåserna. Se till att röra om väl innan servering. Servera rostat bröd, smör och lite ost till. Skär till stavar till sellerin och ha den att variera lite i dippen med.

Serveras med:
Pilsner
Mineralvatten
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Fredagstips: 2000-05-25
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-11-12 23:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/576