Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Spenatgratinerad torsk
Ingredienser:
smör
600 g torskfilé
3 st tomater
50 g riven ost
salt
peppar
Sås:
200 g fryst hackad spenat
2 dl vispgrädde
2 tsk torkad salvia
50 g riven parmesan
2 msk ströbröd
salt
peppar
Gör så här:
Tina spenaten och häll bort vätskan. Mixa spenat, grädde, salvia, parmesan och ströbröd till en slät tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Smöra en ugnsfast form. Salta och peppra torsken och lägg dem i formen. Skiva tomaterna och lägg dem på fisken. Täck med spenatsås och strö över riven ost. Grädda i ugn i 20 minuter.

Serveras med:
Ris
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-20 05:02
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/578