Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Spätta med saffransragu
Ingredienser:
500 g rödspättafiléer
2 st ägg
1 dl ströbröd
0,5 tsk citronpeppar
smör
4 st skalade morötter
1 bit skalad rotselleri
0,5 gr saffran
1 st apelsin
0,5 dl russin
1 dl crème fraiche
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Vispa upp äggen. Blanda ströbröd, 1 tsk salt och citronpepparen. Vänd spättafiléerna i ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Stek dem försiktigt i smör. Strimla morot och selleri. Fräs det i smör. Tillsätt saffran i grönsaksfräset. Pressa apelsinen och häll i saften, russinen och crème fraichen med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i 5 minuter.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-17 21:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/579