Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Stekt fiskfilé med vårgrön sås
Ingredienser:
600 g fiskfilé
t ex gös, torsk, rödspätta el abborre
0,75 dl vetemjöl
1 ägg
0,75 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
smör
Sås:
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl crème fraiche
3 dl grovhackade färska örter
t ex basilika, persilja, gräslök & körvel
75 g smör
0,5 krm malen vitpeppar
Gör så här:
Häll ut vetemjölet på en tallrik. Vispa upp ägget. Blanda ströbröd, salt och vitpeppar på en tallrik. Doppa fiskfiléerna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbrödet. Lägg den panerade fisken att vila. Koka ihop vin och buljontärning till 1,5 dl återstår. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Hacka örterna i matberedare och tillsätt den heta såsen och smöret. Blanda och smaka av med salt & peppar. Stek fisken någon minut på var sida. Servera fisken varm med såsen.

Serveras med:
Potatis
Ris
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-04-18
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-12 22:55
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/581