Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Torsk med lime & ingefära
Ingredienser:
400 g torskfilé
salt
grovmalen svartpeppar
5 cm färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
1 dl soja
saften av en lime
2 tsk honung
200 g morot
2 små purjolökar
2 rödlökar
400 g broccoli
2 tsk oljasalt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Riv ingefära och pressa vitlök. Blanda med resten av ingredienserna tilll marinaden (soja, limesaft och honung). Lägg fiskfiléerna i en liten form och häll över marinaden. Låt fisken marinera i ett dygn. Skala och ansa grönsakerna. Skiva morot och purjo, klyfta lök och dela broccolin. Ge grönsakerna ett kort uppkok i lättsaltat vatten. Kyl grönsakerna sedan under kallt vatten. Ta upp fisken ur marinaden, lägg den i smord form. Ställ formen mitt i ugnen och stek i 10 minuter. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna hastigt under omrörning. Salta och peppra.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 1999-09-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-21 12:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/588