Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Variation på stekt rödspätta
Ingredienser:
4 st rödspättafiléer
3,5 dl grovt rågmjöl
100 g smör
salt
malen svartpeppar
300 g rimmat fläsk
8 st charlottenlökarv
300 g färska champinjoner
50 g smör
1 knippe persilja
Sås:
2 msk riven pepparrot
250 g smör
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pepparrotssmöret till en jämn smet och ställ kallt. Strimla fläsket, skala och hacka löken. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek alltsammans gyllenbrunt i smör. Hacka och tillsätt persiljan. Panera fiskfiléerna i rågmjölet. Stek fisken gyllenbrun i smör och smaka av med salt och peppar.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-14 11:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/595