Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Vermouthbräserad hälleflundra med lime & krydd
Ingredienser:
4 portionsbitar hälleflundra
(ca 175 gr/port)
salt
1 lime
3 msk finhackad dill
3 msk finhackad persilja
3 msk finhackad gräslök
1 tsk dragon
50 g smör
0,5 dl torr vit vermouth
Gör så här:
Torka av fisken, salta lätt och krama över lime. Vänd fisken i kryddgrönt och lägg trång ungsfast form. Häll över smält smör och vermouth, täck med folie. Sjud i ugn, 10-20 minuter. Prova att fisken känns färdig invid mittbenet.(Köttet skall vara vitt) Ös över fisken med den gröna vinsåsen.

Serveras med:
Pressad potatis
Lätt kokta primörlökar
Lätt kokta strimlor av morot, squash och/eller broccoli
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 1999-05-13
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-23 08:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/596