Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Bife á  parmigiana
Ingredienser:
4 rejäla biffar av fransyska eller rostbiff
skivorna ska vara 5-6 mm tjocka
1 liten lök i tunna skivor
2 medelstora ägg
mjöl
olivolja
4 skivor mozarellaost
4 skivor kokt skinka
salt
peppar
Sås:
1 brk krossade tomater
1 dl köttbuljong
oregano
Gör så här:
Platta ut biffarna lite grand. Krydda med salt, peppar och lök. Ställ åt sidan en stund, så att smaken får tränga in. Vispa upp äggen med lite salt. Doppa biffarna först i mjöl, sen ägg och slutligen i mjöl igen. Häll ett par cm olja i en stor och djup panna. Hetta upp till ca 185 °C. Stek tills biffarna är jämnt brynta och krispiga på båda sidor. Ta bort från pannan och lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat. Lägg en skiva skinka och ost på varje biff. Koka upp tomaterna i en kastrull. Tillsätt köttbuljong och oregano. Låt det hela koka sakta några minuter. Häll såsen över biffarna. Ställ in fatet i en medelvarm ugn 200 °C tills osten smält, ca 8 minuter.

Serveras med:
Potatisgratäng
Råstekt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2002-09-05
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-18 13:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/607