Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Biffspett med bacon
Ingredienser:
300 g lövbiff i långsmala skivor
1 krm svartpeppar
1 tsk dragon
8 skalade schalottenlökar
2 msk olja
1 pkt vildris
6 dl grönsaksbuljong av tärning
0,5 g saffran
200 g sparris, grön, delad i bitar
200 g broccoli, delad i buketter
8 körsbärstomater
Gör så här:
Lägg ut baconet på en skärbräda och täck varje skiva med kött. Krydda och täck med bacon. Trä en lök på spetten och vecka sedan på bacon/köttremsorna. Avsluta med en lök. Lägg spetten på en plåt med lätt (1 msk) oljad aluminiumfolie. Grilla högst upp i ugnen 4-5 minuter. Vänd spetten en gång. Grilla inte för länge, då blir köttet torrt. Fräs riset i oljan några minuter. Häll på buljong och saffran, rör om och sjud under lock i 20 minuter. Koka sparris och broccoli knappt mjuka. Blanda ner tomater och primörer i det varma riset och servera.

Serveras med:
En pilsner kanske?
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 275°
Fredagstips: 2001-12-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-17 21:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/612