Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Chiliglazerad grillad entrécá´te med grönsaksspe
Ingredienser:
4 skivor entrécôte
kan bytas mot annat kött, tex biff eller karré
12 små färskpotatisar
8 små färska lökar
12 körsbärstomater
4 msk smör
persilja
dill
gräslök
Sås:
75 g smör
chili
saft från lime
1 tsk rivet citronskal
1 msk honung
Gör så här:
Blanda 4 msk rumsvarmt smör med dill, persilja och gräslök. Ställ smöret i kylskåp. Blanda ihop 75 g smör med chili, limesaft, citronskal och honung. Koka potatis och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Varva potatis, lök, tomater på grillspett. Smält hälften av persiljesmöret och pensla spetten. Stryk på glazen på köttet. Grilla spett och kött till det är klart. Stryk på mer smör eller glaze efter behov Servera spetten och köttet med resterande glaze och kryddsmör.

Serveras med:
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-06-20
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-21 01:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/617