Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Cidermarinerad Karré
Ingredienser:
1,4 kg benfri karré
salt
grovmald svartpeppar
paprikapulver
1 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
1 l cider
2 st små lökar i klyftor
1 st morot i skivor
1 msk soja
5 st svartpepparkorn
några stjälkar persilja
Sås:
2,5 dl av cidermarinaden
steksky
1,5 dl grädde
en halv buljongtärning
1 msk soja
salt
grovmalen svartpeppar
eventuellt vetemjöl för redning
Gör så här:
Bind eventuellt köttet - det behöver inte bli snyggt. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och ställ i kyl över natten. Ta upp köttet, torka det torrt. Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver. Sila av marinaden och bryn lök och morot. Lägg marinad, lök och morot i en gryta. Bryn köttet väl runt om och lägg det i grytan också. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och ca 2 dl av marinaden. Sätt i en stektermometer. Stek köttet under lock till 85 grader (Stekningen tar 1½ - 2 timmar). Koka ihop ca 6 dl av marinaden till halva volymen. Ta upp köttet när det är klart och låt det vila i 15 minuter. Sila skyn från grytan och pressa grönsakerna mot silen. Häll skyn i den hopkokta marinaden. Tillsätt grädde och smula ner buljongtärningen. Smaka av med soja, salt och peppar. Koka ihop såsen tills den tjocknar (eller red med vetemjölet utrört i grädde). Ta bort snöret från karrén och skär den i skivor. Servera.

Serveras med:
Rotfruktsmos
Currygrönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 4 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-21 00:33
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/619