Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Gorgonzolafilé
Ingredienser:
500 g oxfilé, i fyra skivor
Du kan välja annan filé om du själv vill
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
100 g gorgonzolaost, i fyra skivor
2 st purjolökar
100 g champinjoner
100 g sockerärtor
50 g rökt skinka
0,5 dl hackad persilja
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Bryn köttet i smör, salta och peppra. Strimla purjo fint, skiva champinjoner och snoppa sockerärtor. Hacka skinkan. Lägg grönsaker, skinka och persilja i en smord ungssäker form. Häll över grädden. Ugnsstek grönsakerna i 10 minuter. Rör om i grönsakerna, lägg på köttet och överst osten. Stek alltsammans i ugnen ytterligare 15 minuter. Stektiden varieras efter hur välstekt du vill ha filén

Serveras med:
Potatisklyftor
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 1999-12-02
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-14 04:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/643