Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Helstekt fläskfilé med chili
Ingredienser:
1 kg potatis
salt
chilifingor
2 msk smör
1 kg fläskfilé
svartpeppar
Sås:
1 dl köttbuljong
2,5 dl grädde
1 msk fransk senap
2 msk riven pepparrot
soja
Gör så här:
Borsta potatisen och skär den i klyftor. Krydda med salt och chiliflingor. Stek den i ugn i lika delar smör och olja i 30 minuter. Bryn fläskfilén i stekpanna. Krydda köttet runt om. Lägg köttet i potatispannan och låt den steka färdigt där 15 minuter. Är köttet klart före potatisen så låt det vila i folie. Koka ur stekpannan med buljongen. Häll i grädde, senap och pepparrot. Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt lite soja för färg. Servera köttet uppskuret i tunna skivor tillsammans med såsen.

Serveras med:
Kokta primörer
Sallad

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-01-25
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-10 07:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/653