Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Het karréwok
Ingredienser:
0,5 dl majsolja
1 dl torrt vin
1 msk soja
1 tsk Mexican Hot-krydda
500 g karrékotletter
1 stor palsternacka
en kvarts rotselleri
0,5 purjolök
0,5 squash
1 morot
1 parika
100 g gröna bönor
100 g minimajs
salt
grovmalen svartpeppar
1 tsk maizena
persilja

Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden (majsolja, vin, soja och mexicankrydda). Skär köttet i strimlor. Lägg kottet i marinaden och låt dra medan grönsakerna förbereds. Skala grönsakerna och skär dem i strimlor eller bitar. Sila av marinaden och spar den. Låt köttet rinna av väl. Stek köttet i panna. Krydda med salt, ta upp köttet och lägg det åt sidan. Hetta upp olja och stek grönsakerna i omgångar tills de är mjuka. Krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka alla grönsaker samt köttet. Rör ner maizena i marinaden. Häll över och hetta upp under omrörning. Strö över persilja och servera genast.

Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-09 22:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/655