Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Julskinka
Ingredienser:
4 kg skinka
4 msk salt
2 msk socker
2½ liter vatten
2½ dl salt
1 1/4 dl socker
20 pepparkorn
vatten som täcker skinkan
1 ägg
4 msk senap
ströbröd efter behag
Gör så här:
Blanda 2,5 l vatten, 2,5 dl salt 1,25 dl socker till saltlagen, koka upp och låt sedan svalna. Gnid in skinkan med 2 msk socker och 4 msk salt. Lägg i bunke och häll över lagen. Låt stå svalt i 5 dagar och vänd den då och då. Koka skinkan i vatten och 20 pepparkorn (ca 50 min per kilo skinka). Låt svalna något. Skär bort svålen men låt något av fettet vara kvar. Blanda 1 ägg, 4 msk senap och en del av ströbrödet och fördela över skinkan. Strö över lite av ströbrödet ovanpå. Griljera i ugn i 10 minuter eller tills griljeringen fått tillräcklig färg.

Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Äppelmos
Rödkål
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 120 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-28 01:40
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/661