Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Julsylta
Ingredienser:
1,5 kg rimmad fläsklägg
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1 gul lök, i bitar
2 morötter, i bitar
1,25 tsk mald vitpeppar
1,5 tsk mald kryddpeppar
Gör så här:
Lägg köttet i en kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker köttet. Koka upp och skumma av noga. Tillsätt vit- och kryddpepparkorn, lagerblad, gul lök och morötter Låt köttet småkoka under lock ca 2 tim, tills det är mört och nästan lossnar från benet Ta upp fläskläggen och skär bort svålen. Skär loss köttet från benen och dela det i mindre bitar. Lägg det i en avlång form eller i en skål. Krydda med nymalet vitpeppar och kryddpeppar mellan köttbitarna. Lägg tillbaka svål och ben i spadet och låt det koka ihop under lock 20-30 min. Sila spadet och häll så mycket över köttet, så att det nätt och jämnt täcker. Lägg press på köttet och låt det kallna.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-22 02:06
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/662