Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kalops
Ingredienser:
600 g högrev, ytterlår eller bog av nöt
Nötköttet kan bytas mot älgkött
2 gula lökar
2 morötter
1 bit selleri
10 kryddpepparkorn
20 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk smör
1 msk maizenamjöl utrört i lite vatten
salt
peppar
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm stora tärningar och bryn dem gyllenbruna. Tillsätt grönsakerna som skurits grovt och lått dem bryna med i någon minut. Slå på vatten så allt täcks. Krossa de hela kryddorna och lägg dem i lite bommullstyg med en tsk salt, knyt ihop till en påse och lägg i grytan. Låt allt koka tills köttet är mört, ungefär 1,5 timme. Rör ned maizenaredningen, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

Serveras med:
Potatis
Rödbetor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-25 10:47
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/664