Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kokt kalv i dillsås
Ingredienser:
800 g benfritt kalvkött i 3 cm tärningar
tex bog eller ytterlår
2 delade morötter
10 cm purjolök
1 delad gul lök
100 g delad rotselleri
1 knippe dillstjälkar
1 tsk hel vitpeppar
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt
1 knippe småmorötter
1 späd purjolök
1 broccolihuvud i små buketter
Sås:
1 dl hackad dill
2 dl grädde
1 msk ättiksprit
0,5 tsk socker
2 msk maizena
vatten
salt
peppar
Gör så här:
Lägg det tärnade köttet i en kastrull och täck det med kallt vatten. Låt koka upp ordentligt och häll sedan köttet i ett durkslag. Låt köttet rinna av och lägg sedan tillbaka det i kastrullen. Slå på nytt vatten så det täcker. Låt koka upp igen och skumma av om det behövs. Tillsätt de hela kryddorna och de delade grönsakerna. (tom 2 tsk salt). Koka köttet på svag värme i en timme tills köttet är mört. Sila av buljongen och koka ner den till 5 dl återstår. Tillsätt grädde, ättiksprit och socker. Red av såsen genom att först blanda maizenamjölet med lite vatten och rör sedan ner i såsen. Låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan de färska grönsakerna samt hackad dill och låt koka i 4 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Serveras med:
Kokt potatis
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-17 00:07
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/673