Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lammstek med champinjoner
Ingredienser:
1,5 kg lammstek
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
150 g champinjoner
1 msk margarin eller smör
2-3 vitlöksklyftor
150 g lamm- eller nötfärs
0,5 dl hackad persilja
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Bena ur lammsteken. Krydda inuti och utanpå med salt och peppar. Skölj, ansa och hacka champinjonerna. Fräs hacket i matfettet i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken och låt fräset kallna. Blanda färsen med champinjonfräset. Tillsätt persilja och timjan. Krydda med salt och peppar. Fyll steken med färsen och rulla ihop. Bind ett krympt bomullsgarn runt steken och stick i en köttermometer. Stek köttet i ugn, 1-1,5 timmar. Innertemperaturen skall vara 65-70°C. Låt steken vila under folie ca 15 minuter innan den skärs upp.

Serveras med:
Rotfruktspytt
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 15 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-14 11:13
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/676