Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lyxstroganoff
Ingredienser:
400 g strimlat kött
Ryggbiff, oxfilé el. filéhuvud
100 g finhackad lök
2 msk tomatpuré
0,5 msk paprikapulver
smör
100 g skivade champinjoner
50 g strimlad ättiksgurka
1 tsk fransk senap
1 dl grädde
vitt vin
finhackad persilja
Sås:
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl buljong eller steksky
Gör så här:
Gör iordning espagnolsåsen först. Smält smör och red av med mjöl. Bryn redningen ordentligt. Rör i buljongen och koka ordentligt i 10 minuter. Bryn köttet hastigt. Tillsätt lök och champinjoner och fräs ytterligare. Lägg i puréen, gurkan, senap och paprikapulver. Späd med espangolsåsen och låt koka en stund. Avrunda med grädde och smaksätt ev. med lite vin. Strö på hackad persilja vid serveringen.

Serveras med:
Ris
Pasta
Potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-24 17:46
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/682