Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Mejram & honungsmarinerad fläskkarré med cidergr
Ingredienser:
4 msk honung
en halv tsk mejram
700 g fläskkarré i bit
400 g rödkål
1 gul lök i tunna skivor
300 g potatis
1 tsk kumminfrön
3 dl grönsaksbuljong
2 msk smör
Sås:
2 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl äppekcider
salt
peppar
Gör så här:
Sätt på ugnen och smält honungen i micro. Pensla köttet med honung och mejram. Stek köttet i ugnen i 45-60 minuter. Låt köttet vila 20 minuter innan servering. Strimla rödkålen och löken tunnt. Skala och skär potatisen i små kuber. Fräs kål, lök och kummin i smör utan att det får färg. Tillsätt buljongen och potatisen. Låt koka försiktigt under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen med grädden och cidern. Koka såsen i 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Serveras med:
Potatis i alla former
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 125°
Fredagstips: 2002-11-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-09-21 04:29
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/690