Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Nasi Goreng med filé
Ingredienser:
500 g fläskfilé
3 msk soja
1 msk vinäger
1 msk brun farin
2 tsk sambal oelek
5 dl vatten
3 dl basmatiris
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk salt
1 gul lök
250 g vitkål
1 grön paprika
1 mango
3 msk olja
0,5 dl cashewnötter
Gör så här:
Putsa och skär filén i tunna skivor. Blanda soja, vinäger, farin och sambal i en skål. Vänd ner köttet och låt marinera 20 minuter i rumstemperatur. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt ris, gurkmeja och salt. Låt koka under lock i 12 minuter. Skala och skiva lök och vitlök. Skölj och strimla vitkålen. Skölj, kärna ur och tärna mangon smått. Fräs köttet i hälften av oljan med marinaden 4 minuter. Ta upp köttet och fräs grönsakerna i resten av oljan i 5 minuter. Vänd ner riset och låt det fräsa med i några minuter. Blanda ner köttet i pannan och strö över med nötterna och mangon. Servera.

Serveras med:
Soja

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-04-25
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-24 03:21
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/692