Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Osso Bucco med Gremolata
Ingredienser:
2 kg färsk lägg av kalv
Kalvläggen går att byta mot grislägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl olivolja
2 st gula lökar
200 g morötter
100 g rotselleri
Rotsellerin kan bytas mot stjälkselleri
1 brk krossade tomater (400 g)
7 st vitlöksklyftor
50 g färsk basilika
40 g färsk timjan
1 knippe bladpersilja
1 st lagerblad
1 tsk salt
5 svartpepparkorn
1 dl vitt vin
1 brk hela tomater (400 g)
1,5 dl köttbuljong
2 st citroner
Gör så här:
Bind läggskivorna med bomullsgarn. Panera skivorna i mjölet. Bryn köttet i oljan till vacker färg och lägg sedan åt sidan. Hacka lök, morot och selleri fint och bryn det i grytan. Skär bort bladen så att bara stjälkarna blir kvar av bladpersiljan. Bind ihop stjälkarna med bomullsgarn. Häll på krossade tomater och pressa i 2 vitlöksklyftor. Tillsätt finhackad basilika och timjan. Lägg i persiljestjälkar och lagerblad. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Slå över vinet och ställ i köttet på högkant i grytan. Häll över de hela tomaterna och koka upp. Sjud grytan i ugnen i cirka två timmar. Finhacka bladen från persiljan och resterande vitlök. Skölj citronerna noga och riv citronskalet mycket fint. OBS!!! - RIV ENDAST DET GULA SKALET ANNARS TAR DET EN BESK SMAK. Blanda persilja, hackad vitlök och riven citron i en skål. Fiska upp persiljestjälkar och lagerblad i grytan.

Serveras med:
Saffransris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2000-04-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-09 23:44
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/695