Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Oxfilé med trattkantarellsås
Ingredienser:
4 skivor oxfilé, ca 600 g
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sås:
200 g färska trattkantareller
Kantarellerna går att byta mot champinjoner
1 vitlöksklyfta
2-3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
1 tsk fransk senap
1,5 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
0,5 dl hackad persilja
Gör så här:
Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soja och persilja. Låt såsen koka i 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Serveras med:
Lättkokta primörer
Ugnsstekt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Fredagstips: 2000-05-18
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-17 21:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/697