Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Oxragu med soltorkade tomater
Ingredienser:
600 g grytbitar av nöt
smör
200 g rökt korv, t ex gyulaikorv
1 stor gul lök
2 morötter
200 g soltorkade tomater i olja
3 dl mörk oxbuljong
1 kg passerade tomater
2 dl svarta oliver med kärnor
salt
peppar
Gör så här:
Bryn grytbitarna i smör i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta. Skär korven i slantar och bryn dem. Hacka löken, slanta morötterna och lägg över i grytan. Pudra över mjöl, rör om och häll på buljong och tomater. Lägg på ett lock och låt grytan puttra på svag värme till köttet är mört. (Räkna med 1-2 timmar.) Späd med mer buljong eller vatten om det ser tjockt ut. Smaka av med salt och peppar. Lägg i oliverna vid servering

Serveras med:
Broccoli
Potatispuré
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Fredagstips: 2002-11-21
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-11-17 22:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/699