Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Pepparrotskött
Ingredienser:
600 g högrev, bringa eller ytterlår
20 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk salt
2 gula lökar
1 morot
1 bit palsternacka
1 bit rotselleri
1 kvist persilja
Sås:
4 dl buljong från köttet
2 dl grädde
2 msk riven pepparrot
1 tsk fransk ljus senap
1,5 msk maizena utrörd i vatten
salt
peppar
Gör så här:
Lägg köttet i en kastrull och slå på kallt vatten. Låt koka upp ordentligt, häll av vattnet och spola av köttet. Lägg tillbaka köttet i kastrullen och slå på nytt vatten. Låt koka upp igen och skumma av. Tillsätt grönsakerna i grovt skurna bitar samt kryddorna och låt allt koka ungefär 2 timmar eller tills köttet är mört. Sila av buljongen, rör ner maizenamjöl utrört i vatten och låt koka upp. Tillsätt grädde, senap och pepparrot. Smaka av med salt och peppar och låt koka några minuter innan servering.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 12:57
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/708