Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Skinkschnitzlar med blomkålspuré
Ingredienser:
1 purjolök
1 dl pinjenötter
1 msk olja
500 g färsk skinka i skivor
1 msk smör
2 tsk salt
2 krm peppar
350 g potatis
800 g blomkål
0,5 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa och bryt blomkålen i små buketter. Koka potatis och blomkål mjuka i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av när potatisen och blomkålen kokat klart. Mixa potatis och blomkål med mixerstav eller elvisp. Rör i crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs den med nötterna i olja och tag sedan upp på ett fat. Stek skinkschnitzlarna i matfett och krydda med salt och peppar. Strö över purjo- och pinjefräset och servera.

Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-02-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-21 00:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/736