Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Smördegsbakad tournedos med murkelstuvning
Ingredienser:
4 skivor oxfilé à 125 g
salt
peppar
4 frysta smördegsplattor
4 skivor gåsleverpastej
ägg till pensling
Sås:
2 burk konserverade murklor
2 st charlottenlök
4 msk madeira eller portvin
1 dl stark köttbuljong
4 dl grädde
salt
peppar
Gör så här:
Peppra köttet och stek det 3-4 minuter på varje sida. Låt kallna. Skölj murklorna noga och hacka dem fint. Fräs murklorna tillsammans med finhackad charlottenlök i lite smör. Salta och peppra. Häll i vinet och koka upp, tillsätt buljong och grädde. Smaka av med salt och peppar och håll den varm. Kavla sedan ut smördegsplattorna. Lägg en pastejskiva på varje kött bit. Täck med degen och vik in kanterna ordentligt så det blir 4 paket. Stick nåra små hål på ovansidan. Pensla med uppvispat ägg. Dekorera med eventuellt överbliven deg. Grädda mitt i ugn i 15 minuter. Servera genast med såsen och grönsaker.

Serveras med:
Klyftpotatis
Kokta grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 1999-12-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-22 02:02
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/738