Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Sparris & ostgratinerad kalvfilé
Ingredienser:
4 skivor kalvfilé
smör
salt
vitpeppar
en kvarts brk sparris
1 msk vetemjöl
3 dl sparrisspad och mjölk
1 st äggula
0,5 dl grädde
cayennepeppar
1,5 dl riven ost
Osten skall gärna vara ganska smakrik, tex svecia
Gör så här:
Hetta upp en klick smör i stekpanna och bryn filéskivorna hastigt. Krydda dem med salt och vitpeppar och lägg dem på ett smort ugnsfat. Fördela sparrisen över filéskivorna och ställ fatet åt sidan. Fräs smör och mjöl och tillsätt spad och mjölkblandningen efter hand. Koka såsen 5 minuter och tag den från värmen. Tillsätt äggulorna och grädden under omrörning. Låt såsen sjuda upp igen under omrörning. Drag åter av såsen av plattan och rör i osten. Spar lite ost till gratinering. Smaka av såsen med salt och cayennepeppar. Bred såsen över filéskivorna och sparrisen, de ska täckas helt. Strö över den sparade osten över såstäcket. Gratinera rätten i ugn till rätten är genomvarm.

Serveras med:
Grillad potatis
Sallad
Tomater
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 250°
Fredagstips: 2000-04-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-24 03:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/742