Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Sukiyaki
Ingredienser:
500 g entrecôte i lövtunna skivor
200 g färska champinjoner
ett halvt blomkålshuvud i små buketter
1 knippa rädisor med blad
grovt strimlad isbergssallad
2 morötter
4 stjälkar stjälkselleri
1 burk palmmärg
(hearts of palm)
1 burk böngroddar
Sås:
1 burk klar buljong (connsommé)
1 dl sherry
Sherryn kan bytas mot rött vin + 2 tsk socker
2 msk soja
4 tsk maizenamjöl
Gör så här:
Lägg upp kött och grönsaker på ett stort vackert fat, köttet i små rullar och grönsakerna skurna i tunna skivor så att de kokar mjuka på en halv minut. Blanda alla ingredienser till buljongen i en rechaudspritlåga. Utan rechaud får man utnyttja den vanliga spisen och laga rätten i ett par omgångar i stället. Häll upp ett ägg per person i serveringsskålar

VID SERVERINGEN
Värm buljongen och låt gästerna lägga i av ingredienserna på fatet att koka. Kött och grönsaker doppas sedan först i ägg och äts därefter med ris och soja.

Serveras med:
Rikligt med nykokt jasminris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2000-03-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 12:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/743