Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Ädelostfilé
Ingredienser:
500 g skivad oxfilé
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
100 g skivad gorgonzolaost
2 st purjolökar
100 g chaminjoner
100 g sockerärter
50 g rökt skinka
0,5 dl hackad persilja
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Bryn filéen så den får yta. Salta och peppra. Strimla purjon, skiva svamp och snoppa sockerärter. Hacka skinkan. Lägg grönsaker, skinka och persilja i botten på en ugnsform. Häll över grädde. Ugnsstek grönsaks- och skinkblandningen i 10 minuter. Ta ut och rör om i densamma. Lägg på filéskivorna på grönsaksbädden. Toppa med gorgonzolan ovanpå oxfiléen. Stek i ugn ytterligare 15 minuter.

Tips!
Gorgonzolan kan bytas mot annan ädelost

Serveras med:
Potatis i alla former
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 12:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/765