Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Äppelfylld lammstek med rosmarin
Ingredienser:
1,5 kg urbenad lammstek
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk rosmarin
1 msk honung
4 st äpplen
Sås:
4 dl sky
1 tsk soja
1 st buljongtärning
2 tsk maizena
persilja
Gör så här:
Hacka två äpplen och blanda den med 1 tsk stött rosmarin. Fördela äppelfyllningen i lammsteken där benet suttit. Bind upp steken och lägg den på ett ugnsfat. Strö salt, peppar och resterande stött rosmarin ovanpå steken. Stick in en köttermometer och stek i nedre delen av ugnen. Skala två äpplen och dela dem i klyftor. Lägg klyftorna runt steken då den stått 1 timme i ugnen. Pensla steken med honung och stek till termometern visar 70 grader. Ta ur steken ur ugnen låt steken vila medan såsen tillreds. Häll upp skyn i en kastrull och tillsätt buljong och soja. Blanda maizena med lite vatten och rör ned i skyn. Låt såsen koka upp och klipp ner persiljan fint.

Serveras med:
Kokt potatis
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2000-08-24
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-16 22:45
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/768