Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Äppelfyllda skinkrullader med gräddsås
Ingredienser:
8 tunna skivor skinkinnanlår
1 syrligt äpple
8 kärnfria katrinplommon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm mald ingefära
1 msk smör
Sås:
3 dl köttbuljong av tärning
1,5 msk vetemjöl
0,5 dl vatten
0,5 dl grädde
soya
salt
peppar
Gör så här:
Lägg ut köttskivorna på ett stort skärbräda. Skala och kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Fördela klyftorna och katrinplommonen på köttskivorna. Salta och krydda. Rulla ihop köttskivorna kring fyllningen och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om i smör på medelstark värme. Lägg över i en kastrull. Späd med hälften av buljongen Låt rulladerna bräsera på svag värme under lock tills köttet är mört, tar ungefär 20 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila stekskyn och späd med resten av buljongen. Skaka ihop vetemjöl och vatten och tillsätt den i skyn. Späd med grädde och låt koka 3-5 minuter. Smaksätt såsen med soya, salt och peppar. Ta bort tandpetarna från rulladerna och lägg ner dom i såsen. Låt allt bli genomvarmt.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 10:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/769