Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Renskavskebab med kantareller
Ingredienser:
480 g renskav (djupfryst)
smör
380 g kantareller
1 bit purjolök, 20 cm
2 dl créme fraiche
2 tsk soja
2 tsk örtsalt
1 krm grovmald svartpeppar
2 dl lingon, djupfrysta
6 påkkasbröd
(norrländska pitabröd)
salladsblad
Gör så här:
Låt renskaven halvtina och bryn den sedan i stekpanna innan du lägger över skaven i en gryta. Låt kantarellerna rinna av, skölj och strimla purjolöken. Fräs svamp och lök i stekpannan och lägg över i grytan. Tillsätt créme fraiche och soja, smaka av med örtsalt och peppar. Låt allt puttra några minuter och rör i lingonen. När allt är varmt fyller du bröden med röra och sallad och serverar sedan.

Serveras med:
Gott öl
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2004-09-23
Receptdatum: 2004-11-14
Utskrivet: 2018-08-14 11:12
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/777