Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Majssoppa med ägg
Ingredienser:
340 g majskorn
100 g purjolök
1 msk olja
1 tsk malen koriander
0,5 msk färsk, riven ingefära
1 liter hönsbuljong
2 msk torr sherry
2 tsk arrowrot
2 st ägg
cayennepeppar

Gör så här:
Skala, halvera och skiva löken. Fräs löken i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Smula över buljongtärningen och häll på ölen. Späd soppan med vattnet och lägg i lagerblad. Koka soppa i ca 10 minuter. Gör rundlar av brödet och slå på rikligt med riven ost. Gratinera brödet i ugn i 4 minuter. Häll upp soppa på tallrik eller i soppskålar. Lägg ner brödrundel i soppan. Strö hackad persilja över och servera.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-18 14:14
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/78