Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kycklinggryta med saffranssmak & chiliris
Ingredienser:
300 g kycklingfilé
1 gul lök
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
0,5 g saffran (1 påse)
juice av en kvarts citron
1 hönsbuljongtärning
0,75 dl vatten
2 dl mellan- eller matlagningsgrädde
0,25 msk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
salt
pepparv
4 dl jasminris
0,5 grön chilifrukt
0,5 röd chilifrukt
0,75 dl torkade aprikoser
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och strimla löken samt ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, fänkål och vitlök i olivolja. Tillsätt saffran och pressa i citronjuicen. Lägg i kycklingen och låt den ta färg av saffranen. Smula i buljongen och häll på vattnet. Låt allt puttra i 10 minuter innan du häller i grädde. Låt grytan puttra ytterligare 20 minuter. Rör ut maizenan i lite vatten och tillsätt i grytan. Koka i 5 minuter och smaka av med vinäger, salt och peppar. Koka riset enligt anvisning. Kärna ur och finstrimla chilifrukterna. Förväll dem i kokande vatten i en minut (förväll = ej genomkoka). Dela aprikoserna i 4 bitar. Rör ned aprikoser och chili i riset och servera.

Serveras med:
Färskt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2004-10-28
Receptdatum: 2004-11-14
Utskrivet: 2018-05-22 00:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/782