Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Apelsinkaka
Ingredienser:
250 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sås:
saft från en apelsin
0,5 dl florsocker
Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Rör ned ägg, ett i taget. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ned till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Koka upp apelsinsaft och socker till sockret har löst sig. Tag av från värmen. Nagga kakan och häll apelsinlagen över kakan i formen. Täck kakan och ställ i kyl till nästa dag.

Serveras med:
Apelsinskivor
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-23
Utskrivet: 2018-08-17 09:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/792