Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Marsipanrutor
Ingredienser:
675 g riven mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
5 ägg
1 dl vetemjöl
500 g mörk choklad
5 msk outspädd hallonsaft
ev. hallon och några droppar röd hushållsfärg
Gör så här:
Rör 375 g mandelmassa och och smör till en jämn massa. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ned mjölet och bred sedan ut smeten jämnt i en bakplåtpappersklädd form (20x30 cm). Grädda i ugn i 25 minuter. Låt svalna och dela sedan i rutor. Smält chokladen och doppa rutorna i den med hjälp av en gaffel. Dra av ev. överflödig choklad mot kanten. Låt stelna på bakplåtspapper. Rör samman den återstående mandelmassan och hallonsaft med elvisp så det blir spritsbart. Blir smeten dåligt röd kan man bättra på med hushållsfärg. Spritsa en topp på varje kaka och garnera ev. med hallon.

Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-23
Utskrivet: 2018-09-22 03:07
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/793