Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Revbensspjäll med kryddig chilisås
Ingredienser:
1,5 kg delat revbensspjäll
4 msk solrosolja
2 röda chilifrukter
3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Sås:
4 msk flytande honung
4 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
2 msk torr sherry
200 g tomatpuré
1 tsk chilipulver
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och finhacka ingefäran och skiva vitlöksklyftan till revbensspjällen tunt. Blanda alla ingredienser till chilisåsen och ställ åt sidan. Salta revbensspjällen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs snabbt chilistrimlorna för att smaksätta oljan. Ta upp chilin med en hålslev och kasta den. Lägg ingefäran och vitlöken i woken och fräs på medelhög värme ca 30 sekunder. Lägg i revbensspjällen och stek under omrörning i 10 minuter tills de fått en guldbrun färg. Sänk värmen och stek försiktigt i 10 minuter. Tillsätt chilisåsen, lägg på lock och sjud sakta i 30-35 minuter. Servera spjällen heta, garnerade med chilistrimlor om så önskas.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-23
Utskrivet: 2018-05-25 10:52
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/798