Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Musselkräm
Ingredienser:
1 kg färska musslor
2 st charlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
4 msk smör
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 påse saffran (0,5 gr)
salt
grovmalen svartpeppar
2 st tomater
några blad basilika
1 st liten gul lök
vinäger
Gör så här:
Skala och finhacka all lök. Fräs charlottenlök och vitlök i smör utan att det får färg. Skölj och skrubba musslorna och lägg dem i kastrullen. Slå över vinet och låt koka under lock tills musslorna öppnar sig. Ta upp musslorna och reducera vätskan i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och saffran och koka ytterligare några minuter. Rör ner hälften av smöret och smaka av med salt och peppar. Mixa krämen. Ta ur musslorna ur skalen, dela dem i portionsskålar. Häll på krämen. Skålla tomaterna och lägg den sedan i kallt vatten. Dra loss skinnet, kärna ur och tärna tomatköttet. Finhacka basilika. Blanda basilikan med tomathacket och den gula löken. Smaksätt röran med aningens vinäger, salt och peppar. Lägg en sked av röran i varje skål med kräm.

Serveras med:
Rostade brödstavar som smorts i vitlök och olja
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-22 13:57
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/80