Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Coeur de filét Provencale
Ingredienser:
600 g coeur de filét av nöt
coeur de filét är den allra finaste mittenbitten av en filé men vill man fuska lite använder man en hel filé
12 medelstora potatisar
1 tsk salt
smör
buljongtärning
Sås:
75 g smör
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
0,5 dl finhackad persilja
Gör så här:
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut dem i en smord långpanna. Salta potatisen och stekt den mitt i ugnen i 40 minuter, tills potatisen är nästan klar. Täck potatisen med folie de första 15 minuterna. Bryn filén hel i stekpanna och låt den sedan eftersteka i 15 minuter. Köttet skall vara rosarött inne i filén. Låt filén vila en stund och skär sedan den i ½-cm tjocka skivor. Späd pannan med 1 dl vatten och en halv bujongtärning. Häll skyn över potatisen. Rör ihop ingredienserna till vitlökssmöret. Lägg upp skivorna snett över varandra ovanpå potatisen och bred vitlökssmöret på köttet. Höj värmen på ugnen till 250° och sätt in fatet i övre delen av ugnen. Låt smöret smälta och rätten bli genomvarm innan servering.

Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-12-03
Utskrivet: 2018-09-21 23:55
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/804